Σύνδεση
Username

Password

Δεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.
Φιλικές ιστοσελίδες
Δημοσκόπηση
Στις 4 Οκτωβρίου γίνονται εκλογές, εσείς σχετικά με την εκπαίδευση τι επιλογή θα κάνετε?

Χρειάζεται να συνδεθείτε για να ψηφίσετε.
Πρόσφατα άρθρα
Δεν υπάρχουν ακόμη άρθρα
Χρήστες online
Επισκέπτες online: 2

Μέλη online: 0

Σύνολο μελών: 65
Νεότερο μέλος: Arcephr
Καλωσήλθατε
Καλώς ήλθατε στην κοινότητα όλων των εκπαιδευτικών.
Προβολή θέματος
 Εκτύπωση θέματος
Η ΠΔΣ τη νέα χρονιά
admin
#1 Εκτύπωση δημοσίευσης
Δημοσιεύθηκε 09-09-2009 21:57
Υπερδιαχειριστής

Μέλος από: 05.09.09

Ως συντονιστής της ΠΔΣ τα τελευταία δύο χρόνια έχω κάνει ,από πρώτο χέρι, μερικές διαπιστώσεις. Για την πληρωμή δεν γίνεται λόγος κανένας, καθώς δεν είναι και η ουσία του προγράμματος αυτού. Ποτέ στην ώρα της αλλά το ξεπερνάμε για να μπούμε στην ουσία. Η γραφειοκρατία που συνάντησα είναι πρωτόγνωρη! Διαπίστωσα πως το όφελος των μαθητών δεν είναι ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας και των κατά τόπους Γραφείων. Το να στέλνεις 28 εκπαιδευτικούς για την ΠΔΣ για 40 τμήματα με 2 ή το πολύ 4 ώρες την εβδομάδα βολεύει σίγουρα την εξυπηρέτηση ρουσφετιών, αλλά καθόλου δεν βοηθάει την λειτουργία των απογευματινών μαθημάτων. Οι εκπαιδευτικοί δεν αντιμετωπίζουν την πρόσθετη διδακτική στήριξη ως μια σοβαρή δουλεία παρά μόνο ως μια ελπίδα για κάποια επιπλέον μόρια με ότι αυτό συνεπάγεται.

Από την σκοπιά του συντονιστή ή του ωρομίσθιου
Ποια είναι η δική σας εμπειρία από την ΠΔΣ ?
Νομίζετε ότι αξίζει το πρόγραμμα αυτό τα χρήματα και τον κόπο ή το όφελος των μαθητών στο σύνολό τους είναι πολύ μικρό?

Ας συζητήσουμε και να προτείνουμε έστω και 2-3 πράγματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν Cool

Hawaii 5-0
#2 Εκτύπωση δημοσίευσης
Δημοσιεύθηκε 27-09-2009 22:09
Μέλος

Μέλος από: 06.09.09

Διαβάστε τώρα την δική μου εμπειρία απο ΠΔΣ.
Ενα μεσημέρι, την ώρα που οδηγούσα χτυπά το κινητό και το σηκώνω. Απο την άλλη ακούω έναν να με ζητάει με το όνομα μου και να μου λέει στο καπάκι αν με ενδιαφέρει να κάνω 2 ωρίτσες την εβδομάδα στο τάδε λύκειο. Τα χάνω λίγο στην αρχή και απαντώ σχεδόν μηχανικά ΝΑΙ. Τότε ακούω το έξης: "Το βραδάκι κατα της 9 στο μεζεδοπωλείο Τσιπουρομαχίες για να τα συζητήσουμε" Τα ξαναχάνω πάλι και ρωτώ που βρίσκεται αυτο το μαγαζί. Μου λέει και προσθέτει ότι εκεί θα τα πούμε όλα και θα είναι και οι άλλοι.
Το βραδυ πηγαίνω κι εγω στις Τσιπουρομαχίες, ρωτάω τον σερβιτόρο, και με στέλνει σε ενα τραπέζι 25 ατόμων μισογεμάτο απο άτομα με τη φράση "Α είσαι για τον κύριο λυκειάρχη". Πάω κι εγω και κάθομαι σε μια καρεκλίτσα κι αρχίζω να ακούω για φιλολόγους, μαθηματικούς, αγγλικούδες, φυσικούς, κλπ Αρχίζω να καταλαβαίνω ότι πρόκειται για συνάντηση εκπαιδευτικών τύπου "ραντεβού στα τυφλά" Μετα απο κανα εικοσάλεπτο σκάει μύτη και ο λυκειάρχης με κάτι χαρτιά στα χέρια. Μερικοί τον γνώριζαν γιατί τους είχε και την προηγούμενη χρονιά στο σχολείο του. Αρχίζει να παραγγέλνει διάφορα και να ρωτά ποιος είναι ποιός. Αφού φάγαμε και αφού χτυπήσαμε και μερικά ποτηράκια μας ρώτησε πότε μας βολεύει τον καθένα και το σημείωσε. Μετά πρόσθεσε οτι θα μας πάρει τηλέφωνο. Πράγματι τις επόμενες ημέρες με ειδοποίησε και έτσι άρχισε η περιπέτεια μου τόσο με την ΠΔΣ όσο και με την δημόσια εκπαίδευση. Συμπλήρωσα 62 ώρες για ένα έτος, αλλά λεφτά δεν πήρα ακόμη. Το μόνο καλό ότι κράτησα μια επαφή με το αντικείμενο και οτι μια φορά την εβδομάδα πήγαινα μια εκδρομούλα μιας και το σχολείο απείχε πολύ μακριά απο το σπίτι μου.
Hawaii 5-0

Πήγαινε στη Δ. Συζήτηση:
Σύνδεσμοι
Απομένει για...
Για τις διακοπές των Χριστουγέννων απομένουν , -263 μέρες